Devices & Hardware

Voor AR is altijd een computer nodig, maar het maakt natuurlijk veel verschil of dit een desktop-PC, een laptop, een tablet-PC met camera, een smartphone of een tablet is.

Voor grote Virtual Mirror installaties wordt natuurlijk gewoon een stevige desktop PC gebruikt, en kan je uitpakken met de zwaarste 3D-effecten. De CPU en GPU in die kast mogen gewoon 150 Watt of meer gebruiken.

Voor een telefoon of tablet zijn de randvoorwaarden heel anders. Met een accu-capaciteit van 1.5Ah zou je mobiele telefoon binnen 36 seconden leeg zijn (en/of gesmolten). Kortom, daar moet alle content veel meer worden geoptimaliseerd, en zijn we beperkter in het toepassen van allerlei effecten, maar je krijgt ervoor terug dat mensen met hun persoonlijke apparaatje de toepassing kunnen gebruiken.

Tablet-PC’s zitten tussen deze uitersten in qua prestaties en accu-levensduur, en bieden een zeer interessant platform voor interactieve installaties en technische, training- en veiligheids-toepassingen.

Onderdeel van het device is ook het weergave-middel: is een het beeldscherm, een bril of een digitale projector..

 

Optionele onderdelen

De volgende onderdelen kunnen voorkomen in een AR systeem:

  • Netwerkcommunicatie, via WiFi of Bluetooth. Bijvoorbeeld voor multi-player communicatie, of om content van een server te downloaden.
  • Aanvullende input-devices zoals (multi-)touch scherm, muis, joystick, toetsenbord, voice-commando’s of voice-communicatie, etc.
  • Audio-output