Window Wonderland op Christmasworld 2013

Afgelopen januari vond het grootste beursevenement op het gebied van kerst plaats: Christmasworld in de Messe Frankfurt. Op deze beurs komen alle grote retailers van over de hele wereld samen om kerstinkopen voor het aankomende jaar te doen. Zelfs Disneyworld Parijs was aanwezig en zij toonden veel interesse in onze etalage.

Samen met 2Dezign heeft TWNKLS een concept uitgevoerd waarmee een fysieke etalage tot leven kan worden gebracht en zo verschillende thema’s aan kan nemen. De gebruiker kan, door de iPad te schudden zoals een sneeuwbol, steeds een ander etalage concept tevoorschijn toveren, van een kerstthema tot een onderwater- en spacethema.

Voor dit concept hebben we voor het eerst echt gebruik gemaakt van de nieuwste technologie op het gebied van AR, genaamd SLAM tracking.
Met deze technologie scan je de fysieke omgeving, waarvan dan vervolgens een 3D map wordt gemaakt. Zo is de fysieke omgeving omgezet naar een 3D digitale omgeving, en kun je vervolgens augmentaties toevoegen aan deze fysieke omgeving. Het voordeel hiervan is dat je geen markers meer nodig hebt; de fysieke objecten zijn voldoende. Dit maakt de beleving nog verrassender en realistischer. Ook kun je de virtuele objecten plaatsen tussen en achter echte objecten, en krijg je zo een mooie verweving van de werkelijkheid en 3D animatie.

Window Wonderland

de fysieke etalage gecombineerd met 3D animatie