Rexel SmartSun – Solar Panel Configurator en Sales Tool

Met 2.300 vestigingen gevestigd in 37 landen is Rexel Group (hierna te noemen Rexel) wereldwijd marktleider op het gebied van elektrotechnische materialen. De missie van Rexel is klanten over de hele wereld ondersteunen bij het creëren van toegevoegde waarde en efficiënter zaken doen, door een breed scala aan duurzame en innovatieve producten en diensten aan te bieden op het gebied van procesoptimalisatie, techniek en energiemanagement.

Rexel werkt samen met gekwalificeerde installateurs die zonne-energie systemen verkopen. Rexel wil haar installateurs faciliteren en ondersteunen (kennis, berekeningen en consistentie) in het verkoopproces om gezamenlijk commercieel slagvaardig te zijn.

Twnkls | augmented reality heeft voor Rexel SmartSun ontwikkeld, een sales tool die het commerciele team van Rexel, verkoopadviseurs en installateurs ondersteund in het verkoopproces.

Een volledige saleskit in een tablet!

Met de Rexel Zonnepanelen Sales App krijgen verkoopadviseurs en installateurs de mogelijkheid om met een iPad (zonder aanvullende hulpmiddelen) het gehele verkoopproces te doorlopen: zo kan men meten, realtime configureren, visualiseren op lokatie, de kosten en terugverdientijd berekenen én een offerte opstellen.

Middels AR technologie wordt de installateur in staat gesteld om vanaf de grond met slechts een iPad het dak te meten. Hierbij wordt niet alleen de oppervlakte van het dak berekend, ook wordt de dakhelling en de dakorientatie bepaald (op basis van de kompasfunctie).

Na het meten configureert de verkoopadviseur met de klant de gewenste zonne-energie panelen en installatie, waarbij de toekomstige situatie realtime gevisualiseerd wordt. De geselecteerde zonnepanelen worden op schaal onder de juiste hoek virtueel op het dak van de klant weergegeven.

De App geeft, op basis van gekozen configuratie en de door de App berekende dakopppervlakte, helling en dakorientatie, een compleet overzicht van data die relevant is voor de aanschaf. Dit overzicht bevat de verkoopprijs, de verwachte energie opbrengst en de ROI. Dit is de basis informatie voor een offerte op maat, voorzien van een foto van de toekomstige situatie.

De Rexel Zonnepanelen Sales App maakt van de iPad een meetinstrument, productcatalogus en visualisatietool: een volledige saleskit in een tablet!

01-rexel_meten 03-rexel_visualiseren 02-rexel_visualiseren 04-rexel_overzicht