Otolift – Meten met AR technologie

Otolift is fabrikant van trapliften voor ouderen en mensen met een beperking. Deze trapliften worden wereldwijd verkocht via een uitgebreid dealer netwerk. De sales vertegenwoordigers maken gebruik van een Apple iPad in het verkoopproces, waarbij zij middels de configuratie en AR visualisatie App de mogelijkheid hebben de traplift in 3D bij mensen thuis te tonen.

TWNKLS heeft voor Otolift tevens een nieuwe meetmethode ontwikkeld, met de Otolift Measurement App wordt de trap door middel van Augmented Reality technologie gemeten. Met deze oplossing wordt het meten van trappen een eenvoudige taak, de visuele feedback verhoogt de kwaliteit van de meting. Daarnaast is deze nieuwe methode zeer accuraat en betrouwbaar is. Na het meten wordt door de App een 3D reconstructie van de trap gegenereerd, die als basis dient bij het verdere productieproces van de maatwerk traplifte van Otolift.

Technologie
Voor de realisatie van de iPad applicatie is gebruik gemaakt van Unity3D. De tracking vindt plaats middels ARtoolkit, welke is uitgebreid en verbeterd met eigen software en algoritmes om de kwaliteit van de meting te waarborgen.

Best AR Enterprise Solution Award

Tijdens Augmented World Expo 2013 (juni 2013, Santa Clara – USA) werden de Auggies uitgereikt, waarmee ‘s werelds beste AR producties beloond worden met de meest prestigieuze prijs in de wereld van Augmented Reality. TWNKLS werd beloond met de Best AR Enterprise Solution Auggie.