Rain Man interactieve affiche

‘Augmented reality’ opent de wereld van Rain Man

Theatergezelschap De Utrechtse Spelen lanceert dinsdag 31 januari het eerste interactieve theateraffiche met gebruik van augmented reality. Wie de Rain Man-app op zijn smartphone of tablet installeert en deze voor een poster, flyer of advertentie houdt, ziet de wereld van Rain Man tot leven komen. Bekijk scènes uit het toneelstuk en ga op de foto met de cast. Resultaten worden direct gedeeld via Facebook en Twitter.

Eerder presenteerde De Utrechtse Spelen al de eerste online seizoensbrochure. Met deze interactieve campagne zet het gezelschap een nieuwe stap in online marketing. Jos Thie, regisseur en artistiek directeur: “Bijna iedereen kent de film Rain Man. We wilden op een inventieve manier een indruk geven van de extra visuele laag die wij aan het stuk toevoegen. Bovendien zochten we een manier om positief aanwezig te zijn op plekken waar een groot deel van ons publiek zich bevindt: op Facebook en Twitter. Gebruikers van de app krijgen een voorproefje op het stuk. Ook kunnen ze hun ‘meespelen’, door de cast op bijzondere plekken te fotograferen. Iedere week kiezen we uit de foto-inzendingen een winnaar.”

Over Rain Man

Na De Ingebeelde Zieke, Augustus: Oklahoma en Orfeo ed Euridice brengt De Utrechtse Spelen de Nederlandse première van Rain Man, het toneelstuk op basis van de Oscarwinnende film uit 1988. Drie jaar geleden was het stuk te zien op West End in Londen. Rain Man toont ons in een tijd van extremen de waarde van authenticiteit en open staan voor de ander. Voor deze toneelversie voegen regisseur Jos Thie met ontwerpers Marc Warning en Arjen Klerkx een spannende visuele laag toe aan de voorstelling, die de binnenwereld van de autistische Raymond en de self-made zakenman Charlie op het toneel zichtbaar maakt. Vanaf 17 februari is Rain Man een maand lang te zien in de Stadsschouwburg Utrecht. Hoofdrollen zijn voor Paul R. Kooij (Raymond), Benja Bruijning (Charlie) en Anna Drijver (Suzan).

De applicatie is ontwikkeld in samenwerking met In10 Rotterdam en Twnkls | augmented reality en is vanaf 31 januari beschikbaar in de Apple App Store en de Android Market.

http://www.deutrechtsespelen.nl/voorstellingen/het_verhaal_van_rain_man/het-verhaal/

Zie ook het artikel op Bright:

http://www.bright.nl/toneelstuk-rain-man-met-augmented-reality